Kā top šī sviests



Šī riekstu sviests, pazīstams arī kā „sieviešu zelts”, nāk no Rietumāfrikas un ir unikāls ar spēju efektīvi dziedināt. Tas palīdz ne tikai kopt veselu ādu, bet arī ārstēt daudzas ādas problēmas, tādas kā plankumi, sāpīga nieze, ekszēma, psoriāze, apdegumui un citas. Viss, kas vien ādas veselībai nepieciešams, atrodams nerafinētā, neapstrādātā šī sviestā. Tādēļ es gribu Tev pastāstīt par uzņēmumu, no kura es to iegādājos, un par procesu kā top šī sviests.
Uzņēmums, no kura es iegādājos šī sviestu, ir AkomaSkincare, kas ir pirmie godīgas tirdzniecības ceļā iegūta šī sviesta importētāji Lielbritānijā. Godīgās tirdzniecības zīme nodrošina godīgu atlīdzību produkta ražotājiem un, iegādājoties šādus produktus, tiek atbalstīts un paaugstināts attīstības zemju iedzīvotāju dzīves līmenis. No godīgās tirdzniecības gūst peļņu 1,5 miljoni mājsaimniecību un darbinieku 58 valstīs.
Šobrīd AkomSkincare ir oficiāls godīgās tirdzniecības pārstāvis, taču uzņēmums strādāja pēc šādiem principiem arī pirms tam. Šī sviestu Ganā ražo daudzos sieviešu kooperatīvos jeb apvienībās, taču liela daļu no gatavās produkcijas tiek uzpirkta par ļoti zemu cenu. Starpnieki bieži sola Ganas sievietēm jeb ražotājām papildus piemaksas pēc produkta realizācijas, taču lielākoties šādi solījumi netiek piepildīti..
Sākotnēji AkomaSkincare meklēja iespēju iegādāties preces godīgas tirdzniecības ceļā, taču augot un attīstoties iegūts Soil Association sertifikāts, kā arī uzsākts investīciju projekts Ganā. Projekta ietvaros tika nopirkta zeme un uz tās uzcelts Akoma Cooperative Multipurpose Society centrs, nodrošinot kooperatīva sievietēm labus darba apstākļus
 Šī koka rieksti pēc novākšanas tiek apgrauzdēti un vēlāk samalti turpmākai apstrādei.

Kooperatīva sievietes mīca riekstu masu 
Galvenā šī sviesta vērtība tiek radīta tā apstrādes procesā. Šī sviests tiek pievienots ļoti daudziem skaistumkopšanas līdzekļiem, taču ražotāji neiegādājas jau apstrādātu sviestu no Ganas kooperatīviem, bet gan iepērk izejmateriāli – šī koka riekstus – un apstrādi veic rūpnīcās Eiropā. Tas nozīmē, ka Ganas iedzīvotāji nesaņem atbilstošu atlīdzību par viņu vietējo izejmateriālu.

Masai tiek pievienots ūdens, lai atdalītu sviestu 
Taču AkomaSkincare cenšas mainīt šo sistēmu un tieši tādēļ iepērk gatavu produktu, kas ir roku darbs un ražots Ganā. Visvairāk AkomaSkincare tiek pārdots tieši neapstrādāts šī sviests, no kura pircēji var gatavot sev tīkamus sviestu un eļļu maisījumus. Bet tāpat tiek pārdots arī jau saputots produkts, kas gatavots Ganā, tādejādi saglabājot ienākumus kooperatīvā. 
Kopumā var teikt, ka AkomaSkincare šī sviesta produkti:
  • ir pārsteidzoši noderīgi Tavas ādas veselībai;
  • ļauj nodrošināt Rietumāfrikas ekosistēmas attīstību, pateicoties produktu sertifikācijai,
  • nodrošina arī turpmāku attīstību un darbību AkomaSkincare izveidotajam centram, pateicoties godīgas tirdzniecības zīmei;
  • iedrošina Ganas sievietas un pasargā no ekspluatācijas;
  • kā arī sniedz iedzīvotājiem citus neskaitāmums labumus - skolu viņu bērniem, nabadzības samazināšanos, lauksaimniecības attīstību un citus.
 

2 komentāri:

  1. Labs sviests, man pēc pirmās reizes ļoti palīdzēja, manai iekaisušai ādai, kura ir ļoti alerģiska .:)

    Iesaku! :)

    AtbildētDzēst
  2. šodien esmu sajūsmā. Esmu redzējis vairākus komentārus no cilvēkiem, kuri jau bija saņēmuši kredītu no LAPO M-F, tāpēc nolēmu pieteikties, pamatojoties uz populāriem ieteikumiem un tikai pirms dažām stundām savā kontā apstiprināju kopējo summu 28 500 eiro. Šīs ir patiešām lieliskas ziņas, un es iesaku ikvienam, kam nepieciešams īsts aizdevums, pieteikties pa e-pastu: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    AtbildētDzēst