Rūpēs par ķermeni


Ikdienas rūpes


Rīts - ar ziedūdeni vai rīsa sēnes ūdeni notīru seju un lietoju paštaisītu dienas krēmu. Ja nepieciešams, lietoju dekoratīvo eko kosmētiku (minerālēnas, tuša, pūderis). Dienas gaitā pašas gatavots lūpu balzāms, ejot ārā ziemā uz ilgāku laiku šī sviests uz rokām, ja ir ļoti auksts tad arī sviestiņš uz vaigiem. :)



Vakars - ar smalki samaltām auzu pārslām, nātru lapām nomazgāju seju un pēc garastāvokļa uz mitras sejas klāju sviestu vai nakts krēmu, lai būtu garākas un kuplākas skropstas esmu sākusi lietot rīcineļļu (kļūst arī kuplākas ;) ) un tā kā man ir vecums, kad jāsāk domāt par grumbiņām, tad lietoju John Masters Organics acu krēmu, un, protams, pirms kāpšanas gultā šī sviests uz rokām un lūpām (vasarā arī uz pēdām). Pāris reizes nedēļā lieku uz acīm pašas gatavotu acu masku.
Zobu pucēšanai šobrīd izmantoju pulveri, kas par 50 santīmiem ir nopērkams Drogās. No rīta notīru arī mēlīti no baktērijām ar sudraba karotīti.
Dezodoranta vietā lietoju kalnu kristāla dezodorantu. No sviedriem, protams, ar eko lietām neizvairīsies, jāizvēlas piemērots apģērbs. ;) Ja nav nekas aktīvs paredzēts, tad lietoju pārmaiņas pēc Salvijas ziedūdeni.
Smaržas - šobrīd esmu procesā, lai uztaisītu sev pati smaržas no ēteriskajām eļļām, bet pagaidām vēl lietoju tradicionālās smaržas. :(


Matu kopšana


Nu jau vairāk kā pusgadu mans favorīts ir Faith in nature šampūns un balzāms, liela pudele, un manuprāt laba cena. Šad tad izskaloju ar nātru vai linsēklu (1 ēdk. uz 1.5 l ūdens uzvāra, nokāš) uzlējumu. Reizi vienā līdz divās nedēļās palutinu savu matus ar vienu no matu maksām - šī sviests, kokosriekstu eļļa, rīcineļļa, majonēze, māli, bezkrāsainā henna.
Ar matu veidošanas līdzekļiem gan vēl neesmu tikusi galā. Esmu lietojusi Logonas putas - nepatika, tagad lietoju Logonas matu veidojamo līdzekli ar bambusu, arī neredzu īpaši jēgas. Mana friziere ieteica pamēģināt alu, ja uzvāra (kad uzmet pirmo burbuli griež nost), tad nesmirdot. Kad saņemšos, tad izmēģināšu.Mani mati pēc dabas ir lokaini, līdz ar to man vajag vai nu lokas pastiprinošu līdzekli (jo vienkārši izžāvēti neizskatās pēc nekā), vai matus taisnojošu līdzekli, lai varētu tos iztaisnot. Tā nu esmu meklējumos šajā jautājumā.


Ķermeņa kopšana


Kā jau daudzi regulāri eju dušā. ;) Mazgājos ar Norwex cimdiņu un pašas taisītām ziepītēm. Reizi nedēļā lietoju skrubīti visam ķermenim (arī pēdām), ko gatavoju no rīta kafijas biezumiem un atkarībā no garastāvokļa pieberu klāt cukuru, sāli, samaltas auzu pārslas, kokosriekstu skaidiņas, eļļu, krējumu, tīrkultūru, olu, kādu ēterisko eļļu. Pašās beigās vienmēr kontrastduša (sāku ar nelielām temperatūras svārstībām) un nevis slaukos, bet norīvējos pēc Ziņģītes un uzklāju ķermeņa sviestu (arī pēdām) vai vasarā vairāk izmantoju eļļu sajaukumus.Gan sviestu, gan eļļu klāju uz mitras ādas (pēc rīvēšanās vēlreiz viena dušas strūkla).
Ja uznāk luste ieiet vannā, tad klāt vannai vienmēr kaut ko pielieku, vai nu pašas gatavotu bumbu, vai vannas sāli, vai vienkārši pieleju pienu, kādu ēterisko eļļu, kakao sviestu, bet vienmēr pirms tam nomazgājos, jo no vannas jākāpj ārā neskalojoties un jāļauj visām smaržām un vielām, kas bija vannā iesūkties ādā.


SPA mājās


Kā jau minēju, ka reizi nedēļā lietoju skrubīti. Vairākas stundas pirms tam ielieku matos masku, pirms dušošanās noskrubēju seju un dekoltē un uzlieku masku. Masku izvēlos pēc garastāvokļa un gadalaika. Tagad man ir topā mālu maskas, kam piešauju klāt ziedūdeni, eļļu, ēterisko eļļu. Labi attīra poras. Gribētos vasarā visai ar māliem nozieķēties un palēkāt ap ugunskuru. :) Citureiz ola ar medu un citronu, vasarā vairāk lietoju ogu maskas.
Pati taisu sev manikīru un pedikīru ar pašas gatavotām izejvielām.


Tā to daru es! Padalies arī tu ar saviem noslēpumiem!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru